Saveti

Važnost izgleda konferencijske sale za klijente – kako jednostavno unaprediti kancelarijski prostor

sastanak-konferencija-tim

Konferencijska sala je važan deo svake veće firme, jer je ovo prostorija u kojoj se održavaju važni sastanci sa klijentima, ali i međusobni poslovni sastanci, na kojima treba da prisustvuje veći broj kreativaca, kako bi se rodila prava ideja. Pročitajte zašto je važno da konferencijska sala izgleda lepo i profesionalno, i kako da to postignete.

Stil i način na koji je konferencijska sala opremljena, veoma utiče na produktivnost i rađanje ideja. Nije važno samo da se klijenti u njoj osećaju lepo i da im stavite do znanja da brinete o svom imidžu. Ukoliko konferencijska sala ima kvalitetan kancelarijski nameštaj, koji je pravilno raspoređen, ideje će nadolaziti mnogo brže i kreativnije.

Konferencijski sto – najvažnija stavka

Konferencijski sto je mesto gde se okupljaju svi učesnici sastanka. Najpre, neophodno je izabrati optimalan oblik i veličinu stola, koje vaša konferencijska sala dozvoljava. U zavisnosti od funkcije koju ovaj prostor najčešće ima, izabraćete i oblik stola.

Ukoliko imate različite vrste sastanaka u sličnom obimu, najbolje je da obezbedite podesivi sto. Sa druge strane, ako u konferencijskoj sali najčešće obavljate video sastanke, onda je sto u obliku slova V idealan za vas, zbog kadriranja kamere.

Oblik stola koji najviše doprinosi rađanju kreativnih ideja i međusobnom pozitivnom uticaju jednog pojedinca na drugog je oblik stola u oblika slova U. Ovakvi stolovi značajno doprinose kvalitetnoj poslovnoj komunikaciji i brzoj razmeni ideja, iz kojih se može roditi savršeno rešenje, koje do tog trenutka nikome nije palo na pamet.

Najekonomičniji izbor oblika stola, bio bi pravougaoni oblik. Ovo je sto koji obezbeđuje maksimalan broj mesta, što znači mnogo ukoliko vaša konferencijska sala i oblik poslovanja zahtevaju česte grupne sastanke.

konferencijska-sala-stolice

Konferencijske stolice – udobnost i funkcionalnost

Nakon oblika stola, potrebno je izabrati materijal od kog ćete izraditi ovaj komad nameštaja. Dalje je potrebno kupiti optimalne konferencijske stolice. One treba da budu udobne, funkcionalne i maksimalno prilagodljive što većem broju ljudi.

Konferencijske stolice nisu nešto što treba da se koristi svakodnevno od strane jedne osobe, pa nije neophodno da u njih ulažete basnoslovne sume novca. Ukoliko se budete vodili prethodnim smernicama, sigurno ćete napraviti dobar izbor.

Dekorisanje konferencijske sale

Bela tabla i veliki ekran su dve stvari koje konferencijska sala mora da ima. Bela tabla je krucijalna tokom zajedničkih sastanaka, bilo da informišete ostale zaposlene o dostignućima i novitetima, bilo da zajednički radite na osmišljavanju strategije.

Pozicioniranje ekrana i bele table je, takođe, važna, jer je potrebno da svi vide ono što se na njima nalazi, pa ukoliko ih smestite u mrtav ugao, one nećete vršiti svoju osnovnu funkciju. Čak iako pogrešite sa belom tablu nju jednostavno možete da pomerite, ali ukoliko pogrešno pozicionirate ekran, napravićete grešku, čija ispravka će više koštati. Kako ne biste imali nepotrebne troškove, vodite se starom poslovicom – Tri put meri, jednom seci.

Kako bi klijenti stekli dobar utisak o vama, potrebno je da sa stilom i ukusom dekorišete poslovni enterijer. Zelena biljka će značajno osvežiti prostor, a komoda za piće će dobro doći za velike i važne sastanke.

Osvetljenje konferencijske sale mora da bude kvalitetno. Najbolje bi bilo da ova prostorija ima veliku količinu prirodnog svetla, jer ono pozitivno utiče na razmišljanje i kreativnost. Ukoliko to nije slučaj, uložite novac u dobru rasvetu, jer će se taj izbor dugoročno isplatiti.

Izbegavajte kancelarijski nameštaj i krečenje koje je trenutno u trendu, jer možete izgubiti novac i dobiti nameštaj koji vam se za par godina neće sviđati. Opremajte i dekorišite prostor pametno, u skaldu sa svojim stilom i stilom firme koju vodite. Izgled je nešto što klijenti prvo primete, pa nije dobro da olako shvatite ovaj zadatak i da ga zanemarite.

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!