O nama

Mi smo tim kreativaca, formalno i neformalno obrazovanih, sakupljenih oko iste ideje – promovisanja obrazovanja i samoobrazovanja sa ciljem produbljivanja kritičkog, logičkog, matematičkog, kreativnog i svakog drugog tipa mišljenja.

Znanje je onaj čarobni štapić koji sve stvari čini mogućim!!!

Naša misija je da zajedno sa Vama pokrećemo i nadograđujemo intelektualne potencijale koje nosimo u sebi. Da zajedno stičemo i delimo nova znanja i veštine koje će unaprediti naš način života.

Trudimo se da pristupimo obrazovanju i samoobrazovanju sveobuhvatno.

Moguće je da posedujete razvijenu lingvističku inteligenciju (nalazimo je kod pisaca, pesnika, govornika, scenarista, novinara…), ili možda logičko-matematičku inteligenciju (nalazimo je kod matematičara, naučnika, inženjera, IT eksperata, pravnika, ekonomista…)

Možda je kod Vas dominantna vizuelno-prostorna inteligencija (nalazimo je kod arhitekata, slikara, vajara, šahista, teoretičara fizike…), možda posedujete muzičku inteligenciju (nalazimo je kod kompozitora, dirigenata, izvođača muzike…) ili pak telesno-kinestetičku inteligenciju (kod plesača, glumaca, sportista, hirurga, pantomimičara, vozača trkačkih automobila, mehaničara…)

Možda ste najbolji kada je u pitanju interpersonalna ili “socijalna” inteligencija (kod nastavnika, političara, rukovodioca, osoba zaduženih za odnose sa javnošću…) ili je kod Vas najrazvijenija intrapersonalna ili intuitivna inteligencija (kod pisaca, savetnika, filozofa, gurua, mistika, ljudi sa dubokim osećanjem vlastitog ja).

Naša vizija je da odemo korak dalje u svim poljima obrazovanja, kako formalnog, tako i neformalnog, kako standardnog, tako i online učenja i napravimo pomak u praktičnoj primeni istog.

Verujemo da ćemo se svakom od ovih višestrukih inteligencija obratiti na jeziku kojim najbolje komunicira upravo ta vrsta inteligencije.

Zajedno ćemo razvijati veštine za brže i trajnije učenje.

Zajedno ćemo pospešivati kreativnost, stvaralačko i inovativno razmišljanje. Učićemo kako da samostalno učimo, kako da učimo od pametnijih, kako da rešavamo probleme i primenjujemo znanje koje smo usvojili. I još mnogo, mnogo toga!

Prva postavka našeg tima:

Ana Todorović RadetićAna Todorović Radetić, vlasnica prevodilačke agencije Prevodioci Libra. Urednik prevodilačkog bloga , diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu na projektima prevođenja, edukaciji svih vrsta polaznika pri učenju engleskog jezika, kao i pedagoškom radu sa srednjoškolskom populacijom.

Autor je mnogih mapa uma i brojnih tekstova iz domena jezika, obrazovanja, pozorišta i kulture uopšte. U korak sa trendovima i tendencijama, svoja stručna znanja osvežava, proširuje i usavršava pohađajući brojne seminare iz struke i srodnih oblasti. Živi i radi u Beogradu.

Igor-Tomic

Igor Tomić se preko pet godina bavi Online Marketingom, pre svega optimizacijom sajtova za pretraživače (SEO), Content Marketingom i pisanjem.

Takođe vodi svoj blog na adresi igortomic.net.

 

 

IvanaIvana Pendžić je zaljubljena u pisanje i psihologiju, a profesionalno se bavi copywritingom i content marketingom. Preduzetnik, kako u snovima, tako i na javi.

 

 

 

Dušan Stojanović je diplomirani filolog opšte književnosti i content writer sa višegodišnjim iskustvom.

Profesionalizam, kreativnost i odgovornost su osobine koje je imao zadovoljstvo da razvije kroz saradnju sa nekim od najznačajnijih imena domaćeg web prostora.

Autor je bloga Kultivišise.rs

 

Sonja Todorović je studentkinja Opšte književnosti i teorije književnosti.

Kreativni pisac u SeoExpert.rs. Zainteresovana za internet komunikaciju, pretraživanje, društvene mreže, SEO, kopirajting, lekturu i korekturu.

Jedan od administratora popularne fejsbuk stranice Kultiviši se i istoimenog sajta.

 

Dr Ana Stevanović, diplomirala i doktorirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Profesor, veliki filmofil, pasionirani čitalac, uverena da se znanjem, dobrotom i posvećenošću može promeniti svet.

Trenutno je narodni poslanik u Skupštni Republike Srbije.

 

Senka Žutić Vidaković je profesor srpskog jezika i književnosti sa dugogodišnjim iskustvom rada u školi.

Predsednik je udruženja Udruži se, pridruži se koje promoviše programe neformalnog obrazovanja, razvoj angažovane kulture i umetnosti i multikulturalnu saradnju.

 

 

Nataša Živković, master profesor srpskog jezika i književnosti, obrazovanje je stekla na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Od 2002. godine radi kao srednjoškolski profesor. Svoja znanja proširuje i usavršava pohađajući struče seminare iz oblasti srpskog jezika i književnosti, kao i iz oblasti društvenih nauka, opštih pitanja nastave, informatike, upravljanja i rukovođenja. Poslednjih godina se intenzivno bavi lekturom. Autor je više tekstova na blogovima: prevodioci.co.rs, samoobrazovanje.rs, www.tt-group.net; Živi i radi u Beogradu.

Dragana Žigić je profesor engleskog jezika i književnosti sa 25 godina iskustva. Pored toga, bavi se prevođenjem, kako književnih, tako i neknjiževnih tekstova podjednako dugo.

 

 

 

Valentina Branković je diplomirani bibliotekar i informatičar.

Dvanaest godina radi  sa knjigama i čitaocima.

Zaposlena u Narodnoj biblioteci Srbije na poslovima katalogizacije serijskih publikacija u COBISS okruženju.

 

Maja Starčević Jankovski je profesor engleskog jezika i književnosti i prevodilac sa značajnim iskustvom u usmenom i pisanom prevođenju najrazličitijih oblasti kao što su računovodstvo, revizija, ekonomija, istorija, kultura, i druge, ali su joj najdraži oni prevodi u kojima može da ispolji kreativnost, a to su sati i sati prevedenog i adaptiranog programa za najmlađe.

U životu se vodi maksimom When you expect miracles, they come looking for you.

 

Milan TodorovićMilan Todorović je diplomirani inženjer elektrotehnike i vlasnik specijalizovane firme za računarsko programiranje i SEO optimizaciju SEOexpert.RS. Razumavanjem pretrage, rangiranja i rada Gugl algoritma bavi se više od 10 godina.

 

 

Pridružite nam se da zajedno pretvaramo svet u pametnije mesto!

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!