Lični razvoj

Kurs Mindfulness meditacije 

meditacija
Pixabay.com

Možda vam se čini da vam život prolazi u stalnom naporu, stresu i životarenju? Brz tempo savremenog doba neprestano gura čoveka, nagoni ga da juri, podiže svoje kriterijume, radi nesvesno i bez pravog fokusa. 

Posledice su vidljive u apsolutnom disbalansu, odsustvu volje, motivacije i životne radosti. Živimo kao u nekom čudnom zatvoru nesvesnog – a ključ je u prisutnosti, svesnosti i pažnji. Odgovori koje tražimo sun am dostupni, zapravo. Sve što je potrebno jeste da se probudimo i budemo svesni ovde i sada. Prisutnost u sadašnjem trenutku ili Mindfulness nije novost 21. veka, naprotiv. Reč je o hiljadama godina staroj tradiciji i učenju koje ima univerzalnost i može da nam pomogne da i u modernom društvu živimo svoju svrhu i ispunjen život. 

Ako se odlučite da pohađate kurs Mindfulness meditacije, budite spremni na potpunu promenu percepcije svog okruženja, stresa, pa i načina na koji komunicirate sa drugim ljudima. U Energy House poseban fokus stavljamo upravo na ovu promenu perspektiva. Šta podrazumeva kurs Mindfulness Intensive i šta zapravo znači “živeti svesno”?

Mindfulness – lekcije o svesnom življenju

Koliko puta vam se dogodilo da se provedete čitav dan u poslu i usputnim obavezama i “ne osetite” kako je vreme proletelo? U kojoj brzini živite svoj život? U modernom društvu se stalno govori o sve bržem i gotovo nedostižnom tempu življenja. Dinamika se menja iz dana u dan, lista obaveza i zahteva se samo uvećava i nažalost, narušena je ravnoteža o kojoj svi maštamo – balans između posla i privatnog života.

Ukoliko vam se čini da vam je svaki dan isti, da ne postižete sve zaplanirane obaveze ili ako ste stalno umorni i pod stresom, velike su šanse da zapravo nesvesno hodate kroz život. Kada mehanički obavljamo sve poslove, po nekom automatizmu peremo ruke, idemo na posao, šetamo ulicom ili se prepuštamo ometačima i skrolujemo društvenim mrežama umesto da se osvrnemo oko sebe dok se vozimo autobusom do kuće – osećaj promašenosti i neispunjenosti je neizbežan.

Rešenja naravno uvek postoje, a jedno od najefikasnijih krije se u svesnosti. Prisutnost, svesnost, pažnja ili mindfulness mogu na nekoliko nivoa promeniti našu percepciju sveta i unaprediti naš život. Poboljšanja su evidentna i očitavaju se u unapređenoj komunikaciji, u svesnom i aktivnom doživljaju svega što vidimo, čujemo i osećamo. U Energy House smo kreirali program Mindfulness Intensive – “In-Me”, koji počiva na osnovnim principima učenja o svesnosti i pažnji i koji može potpuno promeniti vaš život u željenom smeru.

Kurs Mindfulness meditacije – moduli 

Kurs Mindfulness meditacije se sastoji od osam modula, koji se održavaju online preko Zoom platforme. 

Na prvom, uvodnom modulu polaznici se upoznaju sa osnovama i istorijatom Mindfulness-a. Ovde možete saznati mnogo toga o hinduističkim i budističkim korenima svesnosti i o praksama koje se više hiljada godina sprovode u istočnjačkom svetu, kao i o ekspertima koji su učenje o pažljivosti i prisutnosti popularizovali na Zapadu i učinili ga pristupačnim savremenom zapadnom čoveku. Šta zapravo Mindfulness predstavlja, kako se može implementirati u našoj svakodnevici i na koje sve načine nam ove tehnike i alati mogu koristiti – sve su ovo pitanja na koja ćete dobiti odgovor na uvodnom modulu kursa.

Drugi modul posvećen je svesnoj komunikaciji i donosi praktične strategije i metode za bolju, otvoreniju komunikaciju, odnosno one koje nas uče kako da svesno razgovaramo i u svakoj prilici odreagujemo na dobar način.

Treći modul bavi se promenom navika i pokazuje koliko je važno da se polaznici svakoga dana sve više otvaraju za nove mogućnosti i izgrade one rituale koji im koriste.

Četvrti modul obrađuje temu “Efekat misli na naše stanje”. Na koji način mi razmišljamo u stvari i u kojoj meri smo svesni svih pozitivnih i negativnih misli koje imamo u toku dana? Da li nam je uvek jasno kako te misli utiču na naše stanje – fizičko, mentalno i emotivno? 

Peti modul donosi važne lekcije o našoj percepciji stresa. Šta za nas stres znači, kako doživljavamo stresne situacije, umemo li da se mirno nosimo sa svim izazovima na svom putu? Sa promenom perspektive i drugačijom percepcijom svih stresora sa kojima se suočavamo dolaze i novi dragoceni uvidi i vredne spoznaje.

Svest o telu i pokretu tema je šestog modula kursa Mindfulness meditacije. Na ovom bloku predavanja i vežbi fokus ne na našem telu, na to koliko svesno doživljavamo svoj organizam i kretanje.

Na sedmom modulu simbolično se podsećamo “Budi dobro sebi i drugima”. Pred sam završetak edukacije, nimalo slučajno, naglašava se značaj toga da budemo u dobrom stanju, da budemo u miru i balansu i da na tome radimo upravo kroz višestruko korisne mindfulness tehnike.    

Osmi modul je rezervisan za intergraciju svih usvojenih znanja o svesnosti.

Detalji o kursu

Svaki od modula donosi korisne lekcije, kao i praktične vežbe koje pomažu da zaista razumemo strpljivost, da shvatimo svoj um početnika i oslobodimo se težnji. Polaznicima su dostupne meditacije, skripte i snimljeni video materijal na Online platformi za učenje, tako da im u svakom trenutku mogu pristupiti, čak i po završetku edukacije. 

Rezultati pohađanja kursa Mindfulness meditacije ogledaju se u jednom ispunjenom i zadovoljnom životu, gde smo u balansu, miru, puni poverenja i spremni da prihvatimo sebe i otpustimo sve one nekorisne obrasce.

O datumima održavanja kursa i svakog modula pojedinačno, kao i detaljnije informacije o sadržajima i lekcijama potražite na linku https://energyhouse.life/mindfulness-intensive/ 

Primenom svih mindfulness tehnika i alata bez svake sumnje ćete primetiti poboljšanja u svim životnim oblastima.  Sa fokusom na sadašnji trenutak i usmerenom pažnjom na sopstveno dobro stanje brzo će vam postati jasno: svesno življenje je poput umetnosti, a vi postajete kreator veličanstvenog remek-dela – svog života!

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!