Lični razvoj

Kreiranje uspeha – utisci sa seminara

Ako zaista želite da uradite nešto, naći ćete način. Ako ne želite, naći ćete izgovor.” Džim Ron

Govoriti o tome šta je uspeh veoma je nezahvalno, jer pojam uspeha nije isti za sve. Ali, misao o neuspehu koju smo čuli od Neve Rajković, vrhunskog trenera u ovoj oblasti, približava sam pojam o uspehu, a glasi ovako: Neuspeh je samo rezultat drugačiji od onog što smo očekivali.

Besplatni trening “Kreiranje uspeha” koji je održan 4. Februara u Mikser House-u premašio je moja očekivanja, u pozitivnom smislu.

Za 5 sati kvalitetno provedenog vremena dobili smo sve instrukcije i “alate” koji mogu da pretvore naše želje u ciljeve, tj. rezultate. Kada bih sumirala utiske u tri reči, bile bi – interaktivno, praktično, korisno.

Interaktivno, praktično, korisno.
Kao da ste išli na seminar Brajana Trejsija i Boba Proktora odjednom, a sve sažetije i jednostavnije predstavljeno, uz to i besplatno!

Ukoliko želite da pratite dešavanja i treninge u okviru Kreiranja uspeha, ovo su linkovi, Facebook.com/Kreiranjeuspeha/ i Kreiranje-uspeha.com.

Par utisaka o treneru Nevi Rajković, koja je poslovni konsultant za razvoj i menadžment ljudskih resursa, trener, mentor i kouč

Malo opširnije o treneru i njenom sjajnom timu možete pročitati ovde, (Kreiranje-uspeha.com/o-nama), a ja bih ukratko rekla – otresit predavač, direktna, sposobna, pronicljiva, super inteligentna i duhovita. Oduševila me.

Šta smo naučili na treningu?

Počevši od naših želja, koje smo pomalo bojažljivo zapisivali u radnu svesku, preko rezultata koje smo izabrali da kreiramo i akcija koje smo rešili da preduzmemo kako bismo ostvarili zamišljene rezultate, zaokružili smo ceo process.

 Maja Starcevic Jankovski , Ana Todorović Radetić, Hadži Sonja Martić
Maja Starcevic Jankovski, Ana Todorović Radetić, Hadži Sonja Martić
Naučili smo kako da formulišemo svoje rezultate (ciljeve), koje formulacije mogu da budu ograničavajuće i kako da pravilno definišemo rezultate.
Kako da formulišemo svoje rezultate (ciljeve), koje formulacije mogu da budu ograničavajuće i kako da pravilno definišemo rezultate. Oni koji su bili najhrabriji, javno su izneli svoje ciljeve i dobili šansu 1:1 da prodiskutuju o tome sa Nevom.

Dobra stvar je da vremenski ne moramo da se ograničavamo i da naši ciljevi ne moraju da budu previše realni. Jer sve je moguće ostvariti, kako kaže naš trener.

Naučili smo i kako da osvestimo uverenja koja nas sprečavaju da nešto ostvarimo. Kako da osvestimo svoja ograničenja i negativna ubeđenja. Kako da ih preformulišemo u pozitivna. Tako smo se i suočili sa svojim nedostacima, manama, strahovima. I dobili savet kako da se uhvatimo u koštac sa strahom.

Jedna veoma korisna stvar bio je “networking” od oko sat vremena u pauzi za ručak, gde smo imali priliku da se međusobno upoznajemo, delimo vizit karte ili iskustva, popričamo i nasmejemo. Veoma korisno i prijatno iskustvo.

Citiraću ponovo gospođu Rajković,

“ljudski resursi su bitniji od ostalih resursa”.

Prilično sam sigurna da svima nama “networking” veoma treba i prija i da svako od nas može i treba da stvara kvalitetne odnose sa ljudima uz međusobnu podršku i pomoć.

Da dodamo na kraju, nisu materijalni ciljevi vrhunsko dostignuće bilo koje osobe. Svako ko je učio, stvarao, radio, ostvarivao rezultate zna da je samoostvarenje jedan od najuzvišenijih rezultata. Otkrivanje našeg jedinstvenog smisla postojanja, kreiranje najbolje verzije sebe, razvijanje onog  potencijala koji “čuči” u nama i čeka da dobije krila je ono čemu treba težiti.

A na putu do samoostvarivanja pratićemo uputstva koja smo naučili na seminaru, preuzimajući odgovornost za svoj život i ono što činimo ili ne činimo na tom putu.

Preporuka
  • Ocena:
5

Siže:

Materijalni ciljevi nisu vrhunsko dostignuće bilo koje osobe. Svako ko je učio, stvarao, radio, ostvarivao rezultate zna da je samoostvarenje jedan od najuzvišenijih rezultata. Otkrivanje našeg jedinstvenog smisla postojanja, kreiranje najbolje verzije sebe, razvijanje onog potencijala koji “čuči” u nama i čeka da dobije krila je ono čemu treba težiti.

Sending
User Review
5 (6 votes)
Tagovi

Ana Todorović Radetić

Ana Todorović Radetić, vlasnica prevodilačke agencije Libra. Urednik prevodilačkog bloga Prevodioci.co.rs, diplomirani je filolog za engleski jezik i književnost. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu na projektima prevođenja, edukaciji svih vrsta polaznika pri učenju engleskog jezika, kao i pedagoškom radu sa srednjoškolskom populacijom. Autor je mnogih mapa uma i brojnih tekstova iz domena jezika, obrazovanja, pozorišta i kulture uopšte. U korak sa trendovima i tendencijama, svoja stručna znanja osvežava, proširuje i usavršava pohađajući brojne seminare iz struke i srodnih oblasti. Živi i radi u Beogradu.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!