Marketing Usavršavanje

SEO Akademija – prvi sveobuhvatni online kurs o SEO-u u Srbiji

seo akademija

Veliko mi je zadovoljstvo da predstavim SEO Akademiju – najnoviju i najsvestraniju školu za razvoj digitalnih veština iz oblasti marketinga na našem tržistu.

SEO Akademija osnovana je od strane Marijane Škrivanko, dugogodišnjeg SEO eksperta iz Novog Sada, trenutno zaposlene kao SEO Strategy Lead u kompaniji Catena Media iz Beograda. Marijana je all-round SEO expert koji sem poznavanja različitih oblasti SEO-a kao što je onsite i technical SEO ima i napredno znanje iz poznavanja različitih Google alata i proizvoda kao što su Google Ads, Google Analytics, nezaobilazni Google Search Console, Google Data Studio i tako dalje.

Zašto SEO Akademija?

SEO akademija nastala je kao odgovor na moju potražnju za kvalitetnim i svestranim ljudima pri formiranju SEO timova. Trenutno samo u kompaniji u kojoj radim sem mene SEO tim čini jos 8 ljudi, i za svih osam zaposlenih prošli smo kroz intenzivnu potragu i detaljan proces gde sam naravno i sama učestvovala u procesu selekcije.

Obzirom da je potraga za pravim kandidatima često i neuspešna i skupa SEO akademija se nametnula kao jedini pravi odgovor na ovaj izazov.

Pomoći kandidatima da se osposobe i dobiju adekvatni nivo znanja za otvorene pozicije kako kod nas tako i šire, i stvoriti kandidate koji će moći da odgovore zahtevima kompanija i tržišta uopšte koji je postao u jednom momentu glavni kompetitivni prioritet.”

Citiramo Marijaninu izjavu iz jučerašnjeg intervjua.

Šta je potrebno kako bi se kurs uspešno završio?

“Za početak najvažnija je želja za sticanjem novih veština iz oblasti digitalnog. Nije važno koliko imate godina, niti da li ste se ranije bavili bilo kojom vrstom marketinga. Naravno ukoliko jeste to može biti plus, ali ne pravi nikakvu značajnu razliku obzirom da je digitalni marketing oblast za sebe. Isto tako poželjno je dobro znanje Engleskog jezika i osnovne kompjuterske veštine.”

Koje oblasti su pokrivene kursom?

“Na našem SEO Associate kursu saznaćete sve što treba da znate o SEO-u za uspešno profesionalno bavljenje kao i kako da praktično osmislite digitalnu strategiju za vaše klijente i primenite je u praksi.

Od samih osnova u smislu kako rade pretraživači i kakvi sve tipovi rezultata pretrage postoje, do istraživanja ključnih reči, onsite i offsite optimizacije.

Takođe polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim najvažnijim alatima kao što su Google alati, alati za praćenje ključnih reči, i različiti alati za onsite i offsite optimizaciju koji su neophodni za pravilno bavljenje ovim poslom.

Osim toga nakon dva meseca teorijskog rada, treći mesec posvećen je čistom praktičnom radu gde će polaznici imati prilike da primene sve ono što su naučili, naravno uz pomoć i sugestije naših predavača kako bi i sami prošli kroz proces optimizacije jednog web sajta i znali sve što treba za samostalan rad. Najbolji polaznici dobiće priliku i da se ostvare i dobiju zaposlenje nakon završenog kursa u prestižnim kompanijama kod nas sa kojima SEO Akademija ima odličnu saradnju.”

Ko su predavači?

Marijana Škrivanko i Darko Brzica su dva dugogodišnja SEO eksperta sa zajedničkim iskustvom od preko 15 godina bavljenja SEO-m uglavnom na internacionalnim projektima. U svom portfoliu imaju i velike brendove kao što su Virgin Australia, Scotwork, Leaprate, AskGamblers, AskTraders i drugi. Svoju karijeru započeli su u agenciji DejanSEO, tada jednoj od najjačih agencija u svetu, i agenciji broj 1 u Australiji.
Marijana je trenutno zaposlena u kompaniji Catena Media, na poziciji SEO Strategy Lead, a Darko je CEO i founder agencije Occam Digital iz Novog Sada.

Kada počinje?

SEO Akademija svoju prvu grupu studenata za osnovni kurs pod nazivom SEO Associate prima do 15. Oktobra i zvanično počinje 1. Novembra.

Kako se prijaviti?

Prijava za SEO akademiju je jednostavna. Dovoljno je da ih kontaktirate pozivom na telefon 064/ 268 70 86 ili slanjem maila na kontakt@seoakademija.rs
Šta treba znati pre samog kursa?

Idealno bi bilo da zainteresovani polaznici pre samog kursa za više informacija pogledaju i blog SEO Akademije i šta to tačno podrazumeva bavljenje SEOm u 2019 godini: https://www.seoakademija.rs/seo-kao-digitalna-disciplina-u-2019/

Sem toga na blogu mogu da se upoznaju i sa najvažnijim online resursima iz oblasti SEO-a koje svakako preporučujemo kao dobre izvore informacija.

Igor Tomić

Igor Tomić se preko pet godina bavi Online Marketingom, pre svega optimizacijom sajtova za pretraživače (SEO), Content Marketingom i pisanjem.

Takođe vodi svoj blog na adresi igortomic.net.

komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  • Odlican clanak i hvala mnogo na deljenju informacija. Trazila sam nesto ovakvo na netu i nasla nekoliko razlicitih SEO kurseva ali mi nijedan nije bio dovoljno detaljan niti je pokrivao sve ove oblasti odjednom. Takodje svidja mi se i sto predavaci nisu samo predavaci na akademiji nego uspesni SEO strucnjaci i u stvari na njihovom primeru isto treba uciti.

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!