Zapošljavanje i CV

Najpametniji način da nađete posao preko Gugla

Gugl pretraga

Aleks Braunštajn je napravio mali eksperiment. Njegov cilj je bio da ga zaposle najbolji kreativni direktori u Njujorku. Na ovaj način uspeo je da se istakne.

Kada je pet najboljih kreativnih direktora u Njujorku ukucalo svoje ime i prezime u Gugl pretragu, na prvom mestu izašla je poruka od Aleksa, tj. njegov oglas za traženje posla u kom piše:

Pretraživanje svog imena je zabavno, ali je zabavno i ukoliko zaposliš mene.

Kada su kliknuli na taj oglas, odveo ih je na njegov portfolio.

Gugl pretragaKreirao je oglase za pet kreativnih direktora koji se zovu David Drog, Tony Granger, Gerry Graf, Ian Reichental i Scott Vitrone. Na intervju su ga pozvala četvorica od petorice, dok je ponudu za posao dobio od dva direktora. Sada trenutno radi za kreativnu agenciju za oglašavanje Y & R u Njujorku. Ukupna suma koju je potrošio na Gugl oglase bila je 6 dolara.

Velika zainteresovanost je vladala za njegovim eksperimentom. Preko noći je postao poznat i bio je vest u mnogim emisijama i na TV kanalima.

O njemu je pisao Huffington post, kao i i mnogi drugi poznati online i offline časopisi.

Za potrošenih 6 dolara na reklamu dobio je mnogo više. Pregledi na društvenim mrežama dostigli su brojku od čak 9,4 miliona, imao je 240 miliona web pregleda i čak 4,8 milijardi impresija putem emitovanja. U proseku, Y & R agencija je imala neverovatnih 5,1 milijardi impresija, što je mnogo više nego što imaju neke reklame za čuveni Super Bowl.

Nije loš rezultat za potrošenih 6 dolara, zar ne?

Izvor

Tagovi

Igor Tomić

Igor Tomić se preko pet godina bavi Online Marketingom, pre svega optimizacijom sajtova za pretraživače (SEO), Content Marketingom i pisanjem.

Takođe vodi svoj blog na adresi igortomic.net.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!