Zapošljavanje i CV

Neka neobično isplativa zanimanja u Srbiji

IT stručnjaci

Veoma često se susrećemo da pitanjem koliko ima interesantnih zanimanja u Srbiji koja su takođe isplativa? Naravno, ima ih dosta, samo zavisi šta su vaša interesovanja. Svi znamo da je najvažnije da volimo svoj posao jer u supotnom neće biti važno koliko zarađujemo ako smo nesretni i nezadovoljni. Takođe smo svi svesni da je posao teško naći i da ne možemo previse da biramo.

Ono što svakako možemo je da pratimo oglase za poslove koji su nam interesantni i pokušamo da dobijemo intervju. Mi imamo nekoliko predloga ukoliko tražite dobro plaćen i kreativan posao.

IT strucnjači

Ovde spada čitava lepeza zanimanja kao što su programeri, softverski inženjeri, SEO stručnjaci i još dosta toga. IT industrija cveta u Srbiji zadnjih nekoliko godina i može se reći da je posao u ovoj branši najisplativiji. Kada je ova branša u pitanju programeri svakako najviše zarađuju.

Plate programera se kreću od 800 evra pa naviše. Ono što je prednost kada je ovo zanimanje u pitanju je to što fakultetsko obrazovanje nije važno. Važno je samo da znate da radite. Pored toga, još jedna od prednosti rada u IT sektoru je što možete raditi od kuče za strane ili domaće firme. Na ovaj način sami sebi organizujete vreme i možete raditi za nekoliko firmi u isto vreme.

Stručnjaci za pisanje projekata

Ovo zanimanje je postalo veoma isplativo u Srbiji. Sve je više firmi koje se finansiraju iz Evropskih fondova a da bi se novac dobili potrebno je imati dobro napisan projekat. Za sada u Srbiji ne postoji kurs za ovu vrstu zanimanja već se sve uči kroz praksu . Kada se jednom savlada, osobe koje se bave ovim poslom mogu da zarade od 100 evra pa naviše po projektu.

Offset mašinista

Iako manje poznato, ovo zanimanje je veoma traženo u Srbiji. Ova vrsta štampe čini čak 85% svetske štamparske delatnosti i taj procenat se godinama ne smanjuje. Samim tim i potreba za ovom vrstom profesionalaca svake godine sve više raste. Posao ofset mašiniste zahteva veliko umeće i stručnost kako bi konačan proizvod izgledao savršeno. Ukoliko ukucate u svoj pretraživač ovo zanimanje i sami ćete videti koliko su ovi stručnjaci traženi.

Trener fitnesa

Privatni treneri

Da biste se bavili ovim poslom nije vam potrebno fakultetsko obrazovanje. Naravno, ukoliko imate diplomu sa DIF-a to je svakako prednost. Ukoliko nemate ovu diplomu a želite da se bavite ovim poslom postoje i drugi načini da dođete do svog cilja. Postoje obuke koje nisu previše skupe gde na kraju kursa dobijate seftifikat koji će vam svakako pomoći da ispunite svoje snove. Jedan privatni trening košta minimum 10 evra po treningu tako da svakako možete lepo zaraditi baveći se ovim poslom.

Komercijalisti

Ukoliko odete ne Infostud videćete i po nekoliko strana oglasa gde se traže komercijalisti. Prosečna plata za ovo radno mesto je oko 500 evra. Ono što je prednost kada je ovaj posao u pitanju je činjenica da sve više firmi pored fiksne plate nude i dobre bonuse ukoliko ispunite zadate ciljeve. Za ovu vrstu posla vam takođe nije potrebno fakultetsko obrazovanje već da znate da prodate određeni proizvod. U svakoj firmi ćete proći obuku kako bi što bolje radili svoj posao po standardima koje firma zahteva.

prodaja

Ukoliko su vam ova zanimanja interesantna i mislite da bi bili dobri u tome, nemojte se ustručavati da probate. Kao i u svakom poslu potrebno je da se trudite i date svoj maksimum kako bi bili uspešni i bili dobro plaćeni.

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!