Lični razvoj

LOL – prvo personalizovano učenje stranih jezika u Srbiji

LoL platforma za učenje jezika

Languages Online Learning, ili LOL, je online platforma za učenje stranih jezika preko koje sami odlučujete o svim aspektima savladavanja jednog jezika – uključujući mentore, termine časova, programe predavanja. Da sve bude još praktičnije – ceo interfejs platforme je na srpskom jeziku.

LOL vam daje odrešene ruke da sami organizujete svoje vreme kako vam odgovara – bez prilagođavanja profesorima ili ostalim polaznicima grupe.

Zakazivanje časova je online, i oduzeće vam manje od pola minuta.
Kako je ovo pravo osveženje u moru škola jezika koje postoje u Srbiji, rešili smo da ispitamo malo detaljnije kako tačno izgleda proces učenja jezika preko ove platforme.

Šta to znači „mogu da biram mentora“?

Glavne prednosti mogućnosti biranja profesora su to što možete da izaberete mentora koji vam po komunikacijskom tonu i ekspertizi najviše odgovara, a kako je sistem fleksibilan, ne morate čak ni da ostanete sa istim predavačem do kraja učenja jezika nego možete da ih menjate kako se menja vaš raspored, nivo znanja, potrebe, itd.

Na početku možete da radite sa više različitih mentora – dok ne izaberete jednog ili više njih koji najviše odgovaraju vašem tempu učenja. I da, ne morate da ostanete na samo jednom predavaču tokom čitavog perioda učenja. Generalna preporuka je da se izaberu dva do tri stalna mentora. Sve zavisi – samo od vas.

Svi mentori LOL platforme su profesori jezika kojima online rad sa učenicima nije nepoznat, pa sa te strane nema potrebe da imate bojazni. Nakon svakog časa možeš da ostaviš ocenu za svog mentora – što će ga rangirati i ostalim korisnicma platforme pomoći da ga izaberu ili ne izaberu sledeći put, za svoj čas.

Ako želite da sa svojim mentorima vežbate samo konverzaciju – možete zakazati čas sa native govornicima i imate samo vežbe slobodne konverzacije sa njima.

Kako izgledaju časovi „ako ih smišljam sam“?

Možda u prvom trenutku deluje zastrašujuće to što možete sami izabrati materijale koje želite da koristite – a o jeziku u tom trenutku znate malo. Međutim, ovo je opcija koja treba da vam olakša učenje i da vam što pre pomogne da uradite neke konkretne stvari koje su vam neophodne. Na primer, pisanje biografije, vežbanje intervjua za posao na određenom jeziku, itd.

Pored toga što možete izabrati “razgovor” i tako odrediti kako će teći čitav čas, na LOLu imate mogućnost da sa mentorom obradite i neki poseban tekst koji je vama od velike važnosti, da se spremite za prezentaciju, da vežbate određene gramatičke lekcije  pre nekog velikog ispita, i slično.

Zanimljivo je da možete čak birati i kako će se vaš mentor ponašati u toku razgovora ili ispitivanja – da li je u redu da vas prekida ako primeti grešku i odmah vam skrene pažnju na to ili vam pak više odgovara da razgovor završite, pa da onda čujete šta je moglo da bude bolje.

Mentoru možete ostaviti link ka materijalama koje želite da pređete u toku časa ili mu prosto možete napisati šta tačno želite da radite. Ako vas zanima neka baš usko stručna tema, možete sa platforme da izaberete mentora koje je baš da tema specijalnost.

LOL nudi i svoju bazu materijala kroz koje možete vežbati jezik. Osim standardnih oblasti poput gramtike i vokabulara, pokrivene su i razne diskusione teme i TED lekcije o kojima možete razgovarati sa mentorima.

Kad mogu da imam časove na LOL platformi?

Časovi se zakazuju preko same platforme, bez ikakvog telefoniranja.
Časovi se zakazuju svakog dana u nedelji, od 7h do 24h sa bilo kog elektronskog uređaja (mobilni, tablet, kompjuter) na kom imate internet konekciju. Nakon registracije i biranja odgovarajućeg paketa, zakazujete čas od 25 minuta ili dvočas od 55 minuta. Onda sledi malopre pomenuto biranje materijala i sadržaja, kao i mentora.

Ksenija

Deci se preporučuju časovi od 25 minuta – a moguće je da za vaše dete izabrati profesore koji imaju puno iskustva u radu sa decom. I to ne moraju biti isti profesori kod kojih vi imate svoje časove.

Kako da znam da je ovakav način učenja baš za mene?

Kako kreatori LOL platforme znaju da nije lako skočiti sa tradicionalnog načina učenja jezika na moderni, online pristup – svim zainteresovanima su omogućili da imaju mogućnost prvog, probnog časa koji će biti – beplatan.

Izabrani mentor će tokom tog časa odrediti koji je vaš nivo znanja, šta bi bilo dobro da savladate u narednom periodu i daće svoje preporuke za vaše dalje učenje. Dobra stvar je što testiranje nivoa možete ponoviti kada god želite, kako biste ispratili kako napreduje vaše znanje.

Koje jezike mogu da učim preko LOL-a?

Za sada u ponudi LOL platforme možete naći engleski i nemački jezik, a uskoro će im se kao treći pridružiti mađaraski. U Srbiji je poslednjih godina vrlo aktuelno pripremanje medicinskih radnika za rad u Nemačkoj i Austriji, pa na platformi možete izabrati materijale za pripremu Guete ispita, ali i mentore koji imaju iskustva u ovom tipu pripreme polaznika.

Koliko sve to košta?

LOL funkcioniše i na principu pojedinačnih časova i na principu paketa – tu su časovi od 25 i 55 minuta, kao i programi od 8, 12 ili 25 časova mesečno.

Paket od 8 25-o minutnih časova engleskog jezika je 5.200 dinara, a nemačkog 6.400 dinara. Kombinacija oba ova jezika je 10.500. Cene pojedinačnih, ad hoc, časova kreću se 650 dinara, u zavinosti od jezika i dužine.

Uzmite u obzir da su časovi nemačkog jezika skuplji od časova engleskog jezika i da cenu časa povećava izbor izvornih govornika za vežbanje konverzacije, što je izvan standardne ponude mentora.

LoL logo

Nagrada za najbrže zainteresovane!

Ostavite komentar ispod ovog teksta ukoliko biste hteli da pohađate par LOL časova – u saradnji sa ovom platformom delimo besplatne časove jezika – po vašem izboru. Najkreativnije nagrađujemo  🙂

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

komentara

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!