Lični razvoj Marketing

Čemu Google Digitalna garaža (i to na srpskom) može da vas nauči?

Google digitalna garaža
Google digitalna garaža

Svi imamo taj strah da Google možda zna previše o nama, ali pored toga istina je i da se Google neprestano trudi da i mi saznamo što više o njemu. I ne samo o njemu, nego i o stvarima koje smatra bitnima, a naročito o svim prednostima korišćenja internet marketinga, u kome sam Google igra veliku ulogu.

Digitalna garaža (The Digital Garage) je zapravo još jedan od projekata kompanije koji ima cilj da uvede što više ljudi u svet digitalnog marketinga, u najširem smislu te reči.

Kome je namenjena Digitalna garaža?

Google Digitalna garaža je po prvobitnoj zamisli namenjena vlasnicima malih biznisa sa ciljem da im predstavi raznoliki svet digitalnog marketinga i predoči brojne mogućnosti za unapređenje poslovanja. Sa druge strane, izvrstan izbor lekcija koje pružaju sasvim praktičan uvid u sve oblasti internet oglašavanja i prisustva na internet mreži generalno, odličan su uvod u ovu oblast i za sve one koji žele da se edukuju i jednog dana postanu stručnjaci za online marketing.

Digitalna-garaza-2

A kao i svaki drugi oblik online edukacija koji dolazi od Googlea, i Digitalna garaža je u potpunosti besplatan servis.

Projekat je započet u Lidsu, sa ciljem da se edukuju vlasnici lokalnih biznisa, a zatim je nastavio da se širi i po drugim gradovima Engleske. Usledila je online varijanta koja je pre mesec dana dobila i srpsku verziju.

Kako Digitalna garaža funkcioniše?

Za početak, ne treba vam ništa drugo osim računara i internet konekcije. Prijavite se putem mejla i upoznate se sa programom. Digitalna garaža se sastoji od 89 lekcija podeljenih u 23 modula. Možete izabrati šta vas najviše zanima i napraviti svoj plan učenja. Raspored gradiva biće prilagođen tom izboru.

Ne zaboravite, nikakvo predznanje nije potrebno za Google digitalnu garažu.

Lekcije su kratke i sastoje se od teorijskog dela i primera iz prakse. Gledate ih u vidu video snimaka koji traju između 3 i 6 minuta, uglavnom. Nakon svake lekcije treba da odgovorite na pitanje, i ne možete da ne prođete. Interfejs je u potpunosti preveden na srpski, a verovatno će sa vremenom i video sadržaj dobiti srpsku varijantu.

Nakon svake greške imate mogućnost ponovnog odgovora. Dok ispravljate greške, takođe učite.

Nekoliko lekcija čini modul, a nakon svakog modula polažete jedan malo obimniji test, za koji vam opet neće trebati više od 5 minuta. Opet je dozvoljen neograničeni broj unosa odgovora dok tačno ne odgovorite na svako pitanje.

Nakon svakog modula dobijate bedž, a moduli su organizovani tako da pružaju brzi uvod i pregled najbitnijih stavki u svim oblastima internet marketinga. Tako ćete naučiti osnove Google analitike, optimizacije za pretraživače (SEO), kreiranja AdWords kampanja, Display oglašavanja, vođenja naloga na društvenim mrežama…

U zavisnosti od toga kakav je vaš Learning Plan, dobićete i module koje treba da pređete. Sa druge strane, može vam se čitava priča toliko svideti da poželite da odradite svaki modul do kraja. Ukoliko to uradite, dobićete i sertifikaciju koju dodeljuju Google i IAB Europe.

Digitalna Garaža je dostupna na adresi: https://digitalnagaraza-rs.withgoogle.com/.

 

  • Preporuka
5

Siže

Lekcije su kratke i sastoje se od teorijskog dela i primera iz prakse. Gledate ih u vidu video snimaka koji traju između 3 i 6 minuta, uglavnom. Nakon svake lekcije treba da odgovorite na pitanje, i ne možete da ne prođete. Interfejs je u potpunosti preveden na srpski, a verovatno će sa vremenom i video sadržaj dobiti srpsku varijantu.

Sending
User Review
5 (1 vote)
Tagovi
Dušan Stojanović

Dušan Stojanović

Dušan Stojanović je diplomirani filolog opšte književnosti i content writer sa višegodišnjim iskustvom. Profesionalizam, kreativnost i odgovornost su osobine koje je imao zadovoljstvo da razvije kroz saradnju sa nekim od najznačajnijih imena domaćeg web prostora. Autor je bloga Kultivišise.rs

komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!