Lični razvoj

Surface languages – praktično učenje jezika pred putovanje u novu državu

Najpoznatije svetske destinacije
Najpoznatije svetske destinacije

Sajt Surface languages je odlično rešenje ukoliko vam je potrebno da naučite par korisnih izraza na nekom stranom jeziku, na primer, zbog putovanja. Može vam pomoći da se odlično snađete u uobičajenim situacijama koje mogu biti problematične kada je reč o odlasku na odmor ili poslovnom putu.

Prednosti ovakvog učenja stranog jezika su brzina i praktičnost, a Surface languages može biti i dobra polazna tačka ukoliko želite da se upoznate sa jezikom kojim bi voleli da ovladate u budućnosti. Naravno, kao što i samo ime sajta kaže, reč je o „površnom“ učenju, međutim, ono može da donese višestruku dobit.

Učenje preko Surface languages je besplatno, zabavno i korisno, a može vas i motivisati da postanete poliglota.

Kako Surface languages funkcioniše?

 Surface languages sadrži reči i fraze iz 43 jezika, zajedno sa audio-snimcima i testovima.
 Surface languages sadrži reči i fraze iz 43 jezika, zajedno sa audio-snimcima i testovima. Postoje i raznorazne jezičke igrice, poput ukrštenica. Izbor onoga što se uči baziran je na onome što je najpotrebnije nekom ko prvi put stupa u kontakt sa određenim stranim jezikom, a treba hitno da nauči najosnovnije stvari kako bi na tom jeziku mogao da komunicira. Fokus je stavljen na učenje osnovnih izraza potrebnih u konverzaciji, kao i na reči koje se tiču hrane, brojeva i boja.

Sajt postoji od 2009. godine i u njegovoj bazi je na stotine izraza i sati audio-materijala. Njih su snimili ljudi kojima je taj jezik maternji.

Učenje jezika preko najbitnijih rečenica

Kreator sajta Surface languages smatra da je najefektivniji metod učenja stranog jezika kroz učenje važnih rečenica.
Kreator sajta Surface languages smatra da je najefektivniji metod učenja stranog jezika kroz učenje važnih rečenica. Zato svaki jezik koji se može izučavati na ovom sajtu ima u bazi oko 500 rečenica koje pokazuju kako taj jezik funkcioniše.

Rečenice koje početnici uče preko ovog sajta izabrane su pažljivo. Vodilo se računa o njihovoj „šablonskoj“ prirodi, odnosno o njihovom opštem karakteru i sposobnosti da oslikaju prirodu jezika. Napominje se da ovo nisu tipične rečenice na koje se može naleteti u udžbenicima i rečnicima.

Posebna pažnja posvećena je i poslovicama, odnosno izrekama, koje pored toga što su lako pamtljive i korisne, daju i uvid u kulturu određenog naroda.

Blog osnivača sajta

Poseban odeljak u okviru Surface languages sajta je deo sa tekstovima koje piše ni manje ni više nego sam osnivač sajta, Dankan (otkrio je samo svoje ime). Tekstovi su „lični“, subjektivnog tipa, izgledaju gotovo kao dnevnički zapisi. U njima Dankan obaveštava ljude koji uče jezik preko njegovog sajta i prate ga o tome kako napreduje u učenju određenih jezika, šta je to što stvara probleme i u čemu se usavršava, ali piše i o svakodnevnim stvarima, na primer, o svom psu.

Surface languages se konstantno razvija, pa se u budućnosti očekuje da učenje stranih jezika preko ovog sajta bude još naprednije i bolje.

Preporuka
  • Ocena:
5

Siže:

Surface languages sadrži reči i fraze iz 43 jezika, zajedno sa audio-snimcima i testovima. Posebna pažnja posvećena je i poslovicama, odnosno izrekama, koje pored toga što su lako pamtljive i korisne, daju i uvid u kulturu određenog naroda.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Sonja Todorović

Studentkinja Opšte književnosti i teorije književnosti. Kreativni pisac. Zainteresovana za internet komunikaciju, pretraživanje, društvene mreže, SEO, kopirajting, lekturu i korekturu. Jedan od administratora popularne fejsbuk stranice Kultiviši se i sajta kultivisise.rs.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!