Mi smo ono što čitamo

Šta su to 4D bojanke, enciklopedije i slikovnice?

Devar Srbija

Možda zvuči neverovatno, ali bojanke u četiri dimenzije zaista postoje i osvajaju čitav svet. One su zabavne, edukativne i sigurno će se dopasti vašim mališanima. Mnogim roditeljima koji su odrasli na tradicionalnim 2D bojankama, nije jasno kako funkcioniše ovaj izum. Stoga mi smo se potrudili da vam detaljno objasnimo kako se tačno koriste ove bojanke.

Upotreba 4D bojanki

Najpre treba da naglasimo da u 4D formatu se ne proizvode samo bojanke, već i dečije enciklopedije i knjige. Dakle, kao što možemo videti, postoje razne vrste ovih proizvoda, a njihova je svrha da pred vašim detetom ožive i nauče ga nečem novom na zabavan i nesvakidašnji način.

Naravno, likovi iz knjiga ne iskaču iz njih kada ih otvorite, već se pojavljuju na vašem mobilnom telefonu ili tablet računaru. Što znači da vam je neophodan smart telefon ako želite priuštiti vašem detetu ovu vrstu zabave.

Kupili ste detetu 4D bojanku i šta je potrebno sada da učinite?

U našoj državi distribucijom ovakvih bojanki se bavi firma Devar, te kada kupite bojanku ili bilo koji drugi njihov proizvod potrebno je da na svom smart telefonu odete na Google Play ili App Store i ukucate Devar i pronađete aplikaciju.

Skinite aplikaciju i a pre toga proverite da li ste joj obezbedite dovoljno mesta na telefonu, pošto zauzima oko 400mb.

Instalirajte aplikaciju i unesite kod iz bojanke (možete i prednjom kamerom snimiti bar kod), on će povezati vaš telefon sa knjigom unutar aplikacije. Moguće je povezati maksimalno 5 uređaja (3 mobilna telefona i 2 tablet računara na primer) sa svakom bojankom, knjigom ili enciklopedijom, te na to obratite pažnju.

Cifra od pet uređaja po bojanci je više nego dovoljna.

Otvorite bojanku i uključite aplikaciju (izaberite srpski jezik obavezno), a likovi koji su u njoj iscrtani će se pokazati tačno takvi kakvo ih je vaše dete obojilo. Crteži će oživeti i počeće da se kreću na ekranu, aplikacija pravi i zvuke koji pružaju još jači doživljaj.

Sve enciklopedije su prevedene na srpski jezik i ispisane su ćirilicom!
Kod enciklopedija je postupak isti, s tim što će likovi govoriti i podučavati mališane sadržajem koji je u enciklopediji ispisan.

Sve enciklopedije su prevedene na srpski jezik i ispisane su ćirilicom, a glas je likovima pozajmio glumac Milan Kovačević.

U inostranstvu su već prisutne a kod nas će tek stići i posebne bojice koje daju efekte vašim crtežima. Tako kad obojite nešto sa njima preko mobilnog telefona ili tablet računara se mogu videti efekti vatre, leda, pa čak i vilinskog praha.

Zašto treba da vašem mališanu kupite 4D bojanku?

Odgovor koji stavljamo na prvo mesto je to što je izuzetno zabavna, toliko da će i vama samima biti zanimljivo da provodite vreme sa detetom tako što ćete slušati šta imaju da kažu likovi iz vaše enciklopedije.

Zajedno uz zabavu ide i edukacija.

Na taj način će vaše dete mnogo brže naučiti važne informacije o opštoj kulturi i pre nego što krene u školu. Ovo je jedan od najzanimljivijih načina kojim se može preneti znanje, a i sami znate kako je deci teško skrenuti pažnju na nešto. Uz to oni učenje u budućnosti neće smatrati dosadnim i napornim procesom.

Geografska otkrića
Detalji iz knjige „Geografska otkrića“

4D enciklopedije su u tom smislu zaista revolucionarne jer na neverovatan način kombinuju igru i edukaciju. Pored enciklopedije Devar prodaje i 4D knjige, gde likovi sami pričaju dijaloge i priče što će zaokupiti čitav fokus vašeg deteta.

Obojeni likovi će početi da se kreću, ne samo po bojanci, već i njenoj okolini!
Velika zabava je i u 4D bojankama koje najpre treba obojiti, a onda možete početi sa igrom. Crteži će se pojaviti tačno u onoj boji u kojoj ih je vaše dete oslikalo. Likovi će početi da se kreću, ne samo po bojanci, već i njenoj okolini, sve to je praćeno sa zvučnim efektima, što celu stvar čini još efektivnijom.

4D bojanka „Brzina zvuka“
Detalj iz 4D bojanke „Brzina zvuka“

Dečacima je najprivlačnija 4D bojanka „Brzina zvuka“ gde imaju prilike da boje trkačke automobile, a nakon toga da ih posmatraju kako se kreću po površini.

Osim toga, da se vratimo osnovnom principu bojanki, koji važi i za klasičan tip: one su odlične za razvijanje monotorike i logike kod svakog deteta. Ono će razviti bolju memoriju, a već i u ranijim godinama kod njih možete primetiti sklonost ka umetnosti, koja se svakako razvija bojenjem.

Takođe, korišćenje mobilnih i tablet računara svakako pomaže detetu u daljem susretanju sa tehnologijom koja će i u budućnosti biti sve prisutnija. Možda će se desiti da će se vaše dete bolje snaći kako da instalira aplikaciju i koristi je od vas samih.

Dinosaurusi u vašem domu!

Spomenimo i 4D enciklopediju „Dinosaurusi“, koja je više nego čarobna.

Dok ne stigne video na srpskom, zakoračite u praistoriju sa donjim klipom!

Anatomija ljudskog tela nikad zanimljivija do sada!

Najnovije izdanje iz Devara je dugo najavljivana enciklopedija „Anatomija“.

Anatomija

Enciklopediju 4D anatomija (namenjenu i deci i studentima) detaljno pogledajte ovde.

I samo par tehničkih detalja

Iako je Devar aplikacija odlično osmišljena, super funkcionalna i u većini slučajeva sa njom nećete imati nikakvih problema. Međutim, postoje određeni procesori mobilnih telefona koji ne podržavaju aplikaciju.

Stoga, potrebno je da pre nego što se odlučite da kupite bojanku proverite da li je aplikacija kompatibilna sa procesorom. Tu spadaju Tegra 2 procesori, među kojima se nalaze mobilni telefon Sony Ericsson Xperia X10, kao i tablet računar Acer Iconia Tab A501.

Sledeći modeli imaju problem sa pristupanjem kameri: Galaxy Tab3 10.1 i Asus MEMO Pad.

Sa svakim drugim uređajem započećete nezaboravnu 4D avanturu sa likovima u čijem izgledu učestvuju baš vaša deca! Primamljivo, zar ne? Dever proizvode možete naručiti i online ovde.

Ako želite iskrenu dečju radost?Probajte!
Preporuka

Ukratko:

Svrha Devar bojanki, knjiga i enciklopedije je da pred vašim detetom ožive i nauče ga nečem novom na zabavan i nesvakidašnji način.  Članak je kreiran u saradnji sa kompanijom Dever.

Sending
User Review
5 (9 votes)

Jovana Petković

Jovana je apsolvent filozofije u Novom Sadu koji se privremeno skućio u Matici srpskoj gde svakodnevno čita i piše. Bavi se pisanjem web sadržaja.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!