Saveti

Saveti kako da preuredite svoj dom ako radite od kuće

Rad od kuće postao je norma za mnoge ljude širom sveta. Bilo da ste frilenser, preduzetnik ili radite za kompaniju koja omogućava rad na daljinu, važno je da imate funkcionalan i prijatan prostor za rad

U ovom tekstu pružićemo vam savete kako da preuredite svoj dom kako bi bio idealan za rad od kuće, a uz osnovni alat možete postati pravi majstor preuređenja. 

Osnovni alati za preuređenje doma – Postanite svoj majstor

Preuređenje doma ne mora biti komplikovano niti skupo. Uz osnovni alat, možete sami obaviti mnoge poslove. Osnovni alati koji će vam biti potrebni uključuju bušilicu za montiranje polica, zidnih nosača i drugih dodataka, šrafciger za sklapanje nameštaja i pričvršćivanje, metar za precizno merenje prostora i nameštaja, čekić za manje popravke i montažu, i libelu za postavljanje polica i slika kako bi bile ravne. 

Mixal alati za kuću u svojoj ponudi imaju sve ono što je potrebno da postanete sami svoj majstor. Lako možete montirati police koje će vam pružiti dodatni prostor za odlaganje knjiga i radnog materijala. 

Osvežite prostor novim bojama koje će podstaći produktivnost, kao što su plava i zelena. Postavite zidne plakate, slike ili tablu za planiranje kako biste dodatno personalizovali prostor.

Planiranje prostora za rad od kuće

Prvi korak u preuređenju doma za rad od kuće je odabir odgovarajućeg mesta. Idealno bi bilo da imate posebnu sobu koju možete koristiti kao kancelariju. Ukoliko imate kućnog ljubimca, na taj način vaš kućni ljubimac neće prisustvovati svakom poslovnom sastanku i odvlačiti vam pažnju sa radnih obaveza.

Ako to nije moguće, odvojite deo dnevne sobe ili spavaće sobe za rad. 

Prirodno svetlo je veoma važno, pa bi bilo najbolje da mesto za rad bude blizu prozora. To će vam pomoći da iskoristite prirodno osvetljenje, što je korisno za produktivnost. 

Izbegavajte bučne delove stana kako biste se mogli koncentrisati na posao. Takođe, obavezno osigurajte dovoljno prostora za odlaganje radnih materijala.

Nakon što ste odabrali mesto, sledeći korak je kreiranje funkcionalnog radnog prostora. Investirajte u kvalitetan radni sto i ergonomsku stolicu kako biste izbegli bolove u leđima i vratu. Postavite sto tako da imate dobar pregled prostora i da vam je sve što vam je potrebno na dohvat ruke. 

Koristite prirodno svetlo kad god je to moguće, a dodajte i stolnu lampu sa podesivom svetlošću kako biste imali optimalno osvetljenje i tokom večernjih sati.

Personalizacija radnog prostora je ključna za stvaranje prijatne atmosfere. 

Dodavanje sobnih biljaka može poboljšati kvalitet vazduha i stvoriti prijatnu atmosferu. Koristite dekorativne kutije, držače za olovke i drugi pribor koji će vam pomoći da organizujete prostor. 

Postavite ruter na optimalno mesto kako biste imali dobar signal u radnom prostoru, a kablove organizujte uz pomoć vezica i držača kako biste izbegli nered.

Jednostavni DIY projekti za osveženje prostora

Preuređenje doma ne mora biti skupo ni komplikovano. Evo nekoliko jednostavnih DIY projekata koji će vam pomoći da unapredite svoj radni prostor kod kuće. Frilenseri, preduzetnici i drugi koji rade od kuće, na ovaj način mogu ispoljiti maksimum svog kreativnog stvaralaštva.

Kreiranje personalizovanog radnog stola

Ako imate stari sto koji vam više ne odgovara, ne morate ga odmah zameniti novim. Uz malo kreativnosti, možete ga obnoviti. Krečenje ili lakiranje starog stola može mu dati potpuno novi izgled. 

Dodajte samolepljive folije sa interesantnim uzorcima ili teksturama na površinu stola. Takođe, možete dodati kablovske organizatore ili držače za olovke kako bi sve bilo na svom mestu.

Osvežavanje nameštaja

Obnova nameštaja može biti zabavan i koristan DIY projekat. Presvucite stare stolice novim tkaninama ili dodajte jastuke sa zanimljivim uzorcima. Stari komadi nameštaja mogu dobiti novi život uz malo boje i mašte. Ovo je odličan način da osvežite prostor bez velikih troškova.

Organizacija kablova

Nered od kablova može biti prava smetnja u radnom prostoru. Koristite vezice, kablovske organizatore ili čak DIY držače od toaletnih rolni ili klipova za papire kako biste organizovali kablove. 

Postavljanje kablova iza nameštaja ili uz ivice zidova može pomoći da vaš prostor izgleda urednije i profesionalnije.

Dobra organizacija poslovnog prostora može biti jedna od tajni preduzetničkog uspeha ili uspeha frilensera.

DIY organizatori za stolove

Izrada organizatora za stolove može vam pomoći da održite radni prostor urednim. Koristite stare kutije od cipela, limenke ili staklene tegle da napravite praktične držače za olovke, pribor i druge sitnice

Obojite ih ili obložite dekorativnim papirom kako bi se uklopili u estetiku vašeg radnog prostora.

Zidni organizatori od drvenih letvica

Zidni organizatori od drvenih letvica su odlični za male prostore. Koristite drvene letvice koje možete pričvrstiti na zid i na njih kačiti različite držače, kuke i korpice. 

Ovo je idealno za držanje kancelarijskog materijala, beleški ili čak biljaka. Ovi organizatori su funkcionalni i dekorativni.

Jednostavni DIY projekti mogu transformisati vaš radni prostor i učiniti ga funkcionalnijim i lepšim. Uz malo truda i kreativnosti, možete kreirati prostor u kojem ćete uživati dok radite. Ovi projekti nisu samo korisni, već i zabavni, pružajući vam priliku da izrazite svoju kreativnost i personalizujete svoj radni prostor.

Preuređenje doma za rad od kuće može značajno poboljšati vašu produktivnost i kvalitet života. Uz osnovni alat i malo truda, možete kreirati funkcionalan i prijatan radni prostor. 

Primenom ovih saveta, vaš dom će postati idealno mesto za rad i opuštanje.

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!