Karijera Usavršavanje

Online edukacija pomaže odraslim studentima da prevaziđu ova 3 izazova

odrasli student

Mnogo je razloga zbog kojih se ljudi odlučuju na online studiranje. Neki već uveliko rade, ali shvate da žele da završe fakultet zbog boljih mogućnosti, dok nekima kompanija za koju rade ponudi podršku u tome jer želi da ih unapredi.

Ima i onih koji su već studirali na tradicionalan način, ali su se u međuvremenu zaposlili, osnovali porodicu i stagnirali u tome. Kada odluče da žele da se vrate studiranju shvate da se puno toga promenilo. Najveći problem im predstavlja balansiranje između svih životnih obaveza i odgovornosti.

Ukoliko je jedna od ovih situacija i vaš slučaj, online studiranje će vam omogućiti ove tri prednosti:

1. Online škole pružaju fleksibilnost u skladu sa drugim obavezama

Možete rasporediti časove tokom dana bez brige da li ćete uskladiti ostale dužnosti i odgovornosti i najbitnije – ne možete zakasniti na predavanje.

Odrasli život ima mnogo više izazova i rezultira ozbiljnijim posledicama ukoliko se ne ispoštuju rokovi, pogotovo na poslu. Dobijanje loših ocena može činiti izglede za posao težim, a gubljenje posla je ogroman problem egzistencije.

Investiranje vremena u posao otežava povratak u školu, a pogotovo je to teže kada smo stariji.

Neki online programi nude asinhrono učenje, gde studenti imaju rokove koje sami sebi određuju. Ovo daje odraslim učenicima fleksibilnost koje mnoge tradicionalne škole ne nude.

Kao online student, lakše ćete postaviti prioritete u životu. Možete se slobodno posvetiti svom detetu, a ostatak vremena koje odredite možete posvetiti svom školovanju, honorarnom poslu i drugim dužnostima.

2. U online školi neće biti bitno koliko godina imate

Kada bi odlučili da želite da se vratite na fakultet, verovatno bi bilo neprijatno što ste stariji među svom tom „decom“. Postiđenost zbog toga što ste najstariji „klinac“ na predavanjima može vas čak odvratiti od studiranja.

U virtuelnom svetu, studenti lako mogu sakriti svoje godine. Činjenica je da u online okruženju odraslih studenata ima više nego u tradicionalnom školstvu.

3. Možete pohađati udaljene univerzitete

Ne može svako spakovati svoje stvari i preseliti se u studentski dom, pogotovo ukoliko ima porodicu.

Online školovanje uklanja potrebu za relokacijom i dozvoljava i starijima da postignu edukativne ciljeve u celom svetu.

Sve u svemu, virtuelno okruženje eliminiše predrasude o starijim studentima i olakšava im upravljanje njihovim odgovornostima.

 

Evo nekoliko tekstova koje predlažem da pročitate sledeće::

Da li bi ste se i vi odlučili na ovaj vid studiranja? Šta mislite: koje su prednosti, a koje su mane?

Izvor

Igor Tomić

Igor Tomić se preko pet godina bavi Online Marketingom, pre svega optimizacijom sajtova za pretraživače (SEO), Content Marketingom i pisanjem.

Takođe vodi svoj blog na adresi igortomic.net.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Naša podrška

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!