Trend

Najbolji besplatni programi za uređenje enterijera

Nakon kupovine novog stana ili renoviranja osnovnih elemenata u starom, potrebno je prostor ispuniti nameštajem na pravi način, kako bi od njega napravili topli dom i mesto na kome ćete zajedno sa porodicom uživati.

Ponekad je teško pretpostaviti kako će određeni komadi nameštaja pristajati i da li će se uklopiti sa ostatkom garniture, te da li će biti dovoljno prostora za sve. Međutim, razvoj tehnlogije nam je osim drugih pogodnosti doneo rešenje i ovog problema.

Uz veoma jednostavne programe možete videti kako izgledaju vaše dizajnerske ideje i bez ikakvog ulaganja osmisliti uređenje enterijera.

U nastavku teksta smo opisali nekoliko besplatnih programa za uređivanje enterijera i ukazali na njihove karakteristike.

#1 Roomstyler 3D Home Planner – jednostavan za korišćenje

Program Roomstyler 3D Home Planner omogućava korisnicima da unesu plan i raspored prostorija sopstvenog stana ili mogućnost uređivanja nekog od ponuđenih u programu.

Ono što je značajno je mogućnost posmatranja iz 3D perspektive, pa na taj način možete steći realnu sliku o prostoru i potencijalno budućem rasporedu nameštaja. 

Zahvaljujući programu možete isplanirati gde će stajati fotelje, vitrine, stolovi, police, stolice i ostali komadi nameštaja.

Još jedna od mogućnsti je ubacivanje zidova, plafona, vrata, prozora. Glavna karakteristika je veoma jednostavno korišćenje, prilagođeno početnicima u digitalnom svetu.

Program je moguće pokrenuti na svim operativnim sistemima, ali se izbegava korišćenje na iOS-u zbog brojnih bagova i kočenja. 

#2 Design my room – daje savete za funkcionalniji dom

Design my room je program koji takođe nije preterano težak za korišćenje i omogućava vam da vidite rezultate dizajniranja, pre nego što kupite bilo šta od nameštaja. 

Na vama je da li ćete se odlučiti za jednu sobu ili dekorisanje stana u potpunosti. Glavna karaktersitika je mogućnost odabira stila pri uređivanju, pa tako vaš prostor možete planirati u duhu modernog, tradicionalnog ili kroz fuziju više stilova.

Pored toga, daje korisne savete koji elementi se slažu, da li je odabrani materijal pogodan za određenu prostoriju, kao i preporuke o paletama boja.

Zahvaljujući ovoj opciji, uređivanje će doprineti tome da vaš stan ili kancelarijski prostor bude jednako lep i funkcionalan!

#3 Planner 5D – odličan dizajn i nešto komplikovaniji interfejs

Planner 5D kao i većina programa sa istom namenom pruža mogućnosti 2D i 3D uređivanja, pomoću kojih se mogu napraviti veoma realistični proračuni i pozicioniranje, jednako kada je u pitanju enterijer i eksterijer. 

Ukoliko želite da započnete uređivanje od početka, kako bi zaobišli postojeće šablone, potrebno je prvo napraviti raspored soba, hodnika, vrata i prozora. Bitno je odrediti prostorne mogućnosti, dok program nema opcija za to da li će vaš pod biti od laminata i kakav će tip prozora biti, primera radi.

Nakon toga sledi ubacivanje nameštaja, a Planner 5D nudi preko 5 hiljada predmeta, koje je moguće implementirati tokom uređivanja enterijera.

Program je na prvi pogled nešto kompleksniji, zbog velikog broja mogućnosti koje se pružaju na korisničkom interfejsu. Odličan dizajn omogućava korisnicima da se brzo priviknu i sa zadovoljstvom rade u Planner 5D programu.

Jedan od problema kod besplatnih problema jeste preterano pojavljivanje reklama, što je kod ovog programa naročito izraženo.

Ovde su kreatori programa zaista preterali, s obzirom da je u pojedinim slučajevima potrebno pogledati čitave reklame od nekoliko minuta.

#4 Home by me – veliki broj opcija i kratak rok za besplatno korišćenje

Home by me je dostupan za operativne sisteme Windows 7, 8, 10, Android i iOS i može se pronaći online putem web sajta. Slično kao i kod prethodno opisanog, ovde takođe možete dizajnirati raspored kako želite.

Započinjete od soba, hodnika, vrata i prozora, pa se onda dodaje nameštaj i drugi elementi. Poseduje veoma slične karakteristike kao i Planner 5D, sa tim što se izdvaja po kućnim predmetima koji se mogu dodati.

Program je omogućio proizvođačima nameštaja da ubacuju predmete koji se zaista nalaze u njihovoj ponudi, pa tako možete planirati realne proizvode za svoj novi dom.

Ono što je takođe prednost planiranja rasporeda pravog nameštaja jeste mogućnost planiranja troškova i uklapanja u budžet. Napravite listu potrebnih proizvoda i olakšajte sebi kupovinu.

Iako je ovo uigran sistem reklamiranja, svakako pruža korisnicima više mogućnosti.

Možda je jedina mana programa Home by me trodnevna besplatna verzija, nakon čega ćete morati da platite ako želite nastaviti sa korišćenjem.   

#5 Magic plan – efikasno i jednostavno remodelovanje

Magic plan je odličan program ukoliko ste se odlučili za remodelovanje vašeg stana, jer nudi precizna merenja i jednostavan način upotrebe. Jedna od glavnih prednosti je mogućnost ubacivanja fotografije trenutnog izgleda doma i uređivanje u skladu sa tim.

#6 Autodesk Homestyler – jednostavan i zabavan

Autodesk je uopšteno poznat po svojim profesionalnim programima za projektovanje, animaciju i renderovnje, ali je plasirao i program za uređenje enterijera pod nazivom Homestyler.

Nije vam potrebna nikakva obuka jer pripada grupi programa koji su jednostavni za korišćenje, za razliku od drugih profesionalnih alata koji dolaze u garnituri Autodesk-a. Uživajte u kreiranju 3D planova za svoji novi dom bez muke i ujedno se dobro zabavite.

Besplatni programi za uređivanje enterijera i eksterijera značajno su olakšali svima koji žele da oplemene svoj dom, obave renoviranje kupatila, kuhinje, dnevne sobe ili pokušavaju da naprave novi raspored. Uživajte u planiranju i odaberite program koji savršeno odgovara vašim željama i potrebama. Nadamo se da smo vam pružili korisne informacije i olakšali prilikom odabira.   

Alisa

Postoji ili evolucija ili devolucija. Stagnacija je devolucija.

Vaš komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!