Trend

Coworking prostor u Beogradu

Co working prostor u Beogradu

Coworking prostor je pristupačan, odličan za preduzetnike koji tek počinju sa svojim poslovanjem i mnogo zabavniji i zanimljiviji od obične kancelarije. Svaki frilenser zna koliko ume da bude teško raditi od kuće i koliko je nekad odvojen prostor za rad neophodan.

U coworking prostoru ste efikasniji jer u njemu vlada poslovna atmosfera, a troškove zakupa prostora delite sa ljudima koji su istom položaju kao i vi, pa pored toga što ćete uštedeti novac upoznajete i nove ljude sa kojima možete sarađivati u budućnosti.

Prema tome, ukoliko ovih dana razgledate poslovne prostore u Beogradu, ali vam iz nekog razloga ne odgovaraju, bacite pogled na coworking prostore koji imaju gomilu prednosti.

Coworking prostor u Beogradu je moderno i praktično rešenje problema sa kojima se mladi preduzetnici i frilenseri sreću danas.

Fleksibilnost cena coworking prostora u Beogradu

Kako coworking prostor ne predstavlja strogu i ozbiljnu ustanovu nego mesto predviđeno za rad i usavršavanje preduzetnika, frilensera i startapa tako su i pravila ovde manje rigorozna nego kad je reč o iznajmljivanju klasičnog poslovnog prostora.

Naime, možete birati između raznih paketa usluga kad je reč o iznajmljivanju coworking prostora u Beogradu. Cena paketa varira i gradi se na osnovu usluga koje su uključene u njega, ali je poenta da cena iznajmljivanja nije fiksna, te da se možete odlučiti da u početku mesto u coworking prostoru plaćate manje. Kako vaše poslovanje raste tako se možete prebacivati na skuplje pakete koji nude više mogućnosti.

Ovakvu fleksibilnost nudi coworking prostor u Beogradu Nova Iskra, smešten u ulici Gavrila Principa. Pre svega, namenjen je dizajnerima i profesionalcima iz oblasti arhitekture. Ovde možete birati da li ćete plaćati dnevno, nedeljno ili mesečno korišćenje coworking prostora. Coworking prostor je otvoren radnim danima od osam ujutru do sedam uveče.

Cena je u skladu sa tim različita – dnevno korišćenje je 12, nedeljno 49, a mesečno 149 evra. U tu cenu dobijate svoj radni sto, internet, štampač, mogućnost korišćenja kuhinje, terase i kafića. Uz skuplje pakete imate mogućnost i organizovanja poslovnih sastanaka u posebnoj sali za sastanke, korišćenje takozvane „Design“ biblioteke, opremu za fotografisanje, besplatnu kafu, itd. Nova iskra nudi i mogućnost iznajmljivanja prostora specijalno za prezentacije, predavanja i konferencije.

Coworking prostor Impact Hub u Beogradu, u Makedonskoj ulici, ima još raznovrsniju podelu paketa, kako za pojedince tako i za timove. Zanimljivo je da se cena paketa formira na osnovu radnih sati na mesečnom nivou. Što se paketa za pojedince tiče, jednodnevno korišćenje prostora je 15 evra, 40 sati mesečno košta 65 evra, 100 sati mesečno je 130 evra, a neograničen broj sati mesečno je 180 evra.

Sa većom cenom dolazi i više mogućnosti, poput korišćenja sale za sastanke, štampanja, upotrebe ličnog ormarića i popusta za mnogobrojne usluge. Cena paketa za timove od dve ili više osoba varira od 165 evra (paket za dve do četiri osobe: 60 sati po osobi) do 385 evra (paket za tri do šest osoba: neograničeno vreme mesečno). Sve navedene cene su bez PDV-a.

Impact Hub je otvoren radnim danima od osam ujutru do ponoći, pa i radno vreme može biti fleksibilno. Impact Hub Globalni Pasoš je prednost koju dobijate ukoliko se odlučite za ovaj coworking prostor. Naime, to znači da svi korisnici Impact Hub-a mogu u toku godine na tri dana koristiti prostor u bilo kom Impact Hub-u širom sveta.

Dodatne usluge koje nude coworking prostori u Beogradu

Kako je coworking prostor u Beogradu namenjen modernim ljudima koji se bave zanimljivim i kreativnim poslovima, on nudi dodatne usluge koje u potpunosti idu u korak sa svetskim trendovima.

Na primer, ICT Hub smešten u ulici Kralja Milana, ima coworking prostor sa nazivom „Playground“. Pored coworking prostora za rad, ICT Hub nudi i prostor za opuštanje sa golf terenom na kom se možete odmoriti od napornog posla i zbližiti se sa kolegama iz zajedničkog prostora. Pored golf terena, ovde ima pedeset mesta za rad koja možete koristiti tokom celog dana, bez vremenskog ograničenja.

Coworking prostor u Cetinjskoj „Marsh. Open Space“ otvoren je od devet ujutru do pet popodne svakog radnog dana. Korisnici ovog coworking prostora pored mesta za rad mogu koristiti i „Lounge“, „Community corner“, kao i „Multimedia“ i „Marsh. Office“. To znači da odmor od posla mogu naći na terasi, u posebnom kutku za čitanje koji je ispunjen knjigama ili u igranju stonog fudbala sa ostalim kolegama. Cene paketa kreću se od 12 evra dnevno (samo stolica) do 265 evra  mesečno (kancelarija).

Široka ponuda coworking prostora u Beogradu

Navedeni coworking prostori nisu jedini u Beogradu. Sve ih je više, pa korisnici mogu da biraju na osnovu lokacije prostora i cena paketa.

U samom centru grada, u Knez Mihailovoj, nalazi se Smart Office, coworking prostor koji je otvoren radnim danima od devet ujutru do devet uveče. Zanimljivo je da na njihovom sajtu možete videti tačan nacrt prostora i onda izabrati mesto koje vam najviše odgovara. Možete birati između dnevnih (15 evra), nedeljnih (60-130 evra) i mesečnih (150 evra) paketa. Tu su i paketi za timove: za dva člana mesečna cena je 250 evra, za tri člana 300, a za četiri 400 evra. Internet, štampači, sala za sastanke i deo za opuštanje – to dobijate u okviru ovih paketa. Ukoliko želite da radite u samom centru Beograda, ovo je zanimljiva opcija.

InCentar u ulici Cara Lazara pored osnovnih paketa za iznajmljivanje coworking prostora nudi i dodatne usluge poput knjigovodstvenih, dostave pošiljki, organizovanja događanja, itd. Dnevno korišćenje prostora košta 10 evra, nedeljno 80 (obuhvata 7 dana), a mesečno košta 180 evra. U ponudi imaju i „flexi“ paket za one koji ne vole da budu ograničeni određenim radnim danima. U tom slučaju, cena iznajmljivanja za osam radnih sati nedeljno je 60 evra, a uz to se dobija i tri sata korišćenja sale za sastanke.

Treba pomenuti još par zanimljivih coworking prostora u Beogradu: Tipsypixel u Baba Višnjinoj (dan je 8 evra, nedelja 30, a mesec 100 evra) i Startit Centar u Savskoj (cena iznosi 129 evra mesečno po osobi, a timovi imaju 5% popusta).

Svim nezavisnim preduzetnicima, marketarima i frilenserima mesto za rad u coworking prostoru može biti vrlo isplativo, i to ne samo finansijski. Ovo može biti i neophodan korak u razvoju vašeg poslovanja, pa treba birati pažljivo budući prostor za rad.

Preporuka
 • Ocena:
Sending
User Review
5 (3 votes)

Sonja Todorović

Studentkinja Opšte književnosti i teorije književnosti. Kreativni pisac. Zainteresovana za internet komunikaciju, pretraživanje, društvene mreže, SEO, kopirajting, lekturu i korekturu. Jedan od administratora popularne fejsbuk stranice Kultiviši se i sajta kultivisise.rs.

komentar

Klikni ovde da bi postavio komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 • Novi CoWorking prostor u Beogradu na Crvenom Krstu za 9990 RSD nudi:

  – Dedikovani radni sto
  – Neograničeno korišćenje celokupnog radnog prostora
  – Super brzi internet (Lokalni Server, 1Gbs LAN, 300 Mbs Gateway)
  – Štampanje i skeniranje na kolor štampačima
  – Korišćenje meeting stola
  – Personalna fioka
  – Pristup prostoru uz NFC karticu
  – Korišćenje kuhinje
  – Kafa i čaj
  – Čišćenje i održavanje

  Više info na:
  https://www.biznet.rs/usluge/coworking-biznet/

Preporuka

Ovo vredi znati o ishrani

Nastavimo zajedno samoobrazovanje!

Unesite email adresu za korisne porcije aktuelnog znanja!

Aktivni smo i na Fejsbuku!